Hírek

2020. március 06.

2014. március 6., Budapest – Sikeresen zárult a Humusz Szövetség és tagszervezetei által lebonyolított országos ""Nulla Hulladék Turné"", amely 2013-ban 32 fesztivált érintett. A program online folytatódik a Nulla Hulladék Kvízzel.

 

2020. március 06.

A nyár legtöbb embert megmozgató eseményei a nagy zenei rendezvények, így a szórakozással egybekötött önkéntes tevékenység Európa-szerte fontos szerepet tölt be, aminek ragyogó példája a dániai Roskilde fesztivál.

 

2020. március 06.

A Humusz Szövetség és tagszervezetei nyár elején indították el az év végéig tartó országos Nulla Hulladék Turnét. A turné általunk vezetett állomásai a VOLT fesztivál (Sopron) és Balaton Bike Fest (Balatonfüred), ahol 2013. július 4-6 között ill. augusztus 24-én várjuk a hulladék csökkentése és megelőzése iránt érdeklődő lakosokat.

 

2020. március 06.

A fesztiválokon keletkező hulladék tetemes mennyiségét teszi ki eldobható műanyag pohár, ennek a visszaszorítása érdekében egyre több rendezvény csatlakozik a Zöldövezet Társulás ZöldRe Pohár rendszeréhez.

 

2020. március 06.

Készült a KEOP-6.1.0/B/11-2011-0007 „Zöldövezet Társulás – A Rendezvények Környezetterhelésének Csökkentéséért” című szemléletformáló, környezetkímélő viselkedést ösztönző pályázat keretén belül a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával.

 

2020. március 06.

A Zöldövezet munkájának egyik alappillére az önkéntesség. Erről beszél ""Horváth Edit"" (képünk jobb szélén), önkéntes csapatunk egyik hangadója.

 

2020. március 06.

A Zöldövezet Társulás az Önkéntesség Európai Évéhez kapcsolódva állásbörzéken és közösségi oldalakon toboroz jelentkezőket a szelektív gyűjtésre.

 

2019. szeptember 17.

Egy kisgyermek születésétől szobatisztaságáig kb. 1,5 tonna veszélyes hulladékot termel az eldobható egyszer használatos pelenkákkal. Ha megvizsgáljuk, hogy 2017-ben csak Magyarországon 91.600 gyermek született, akkor 100.000 tonna veszélyes hulladéról beszélünk. A Zöldövezet újrahasználható mosható pelenkát népszerűsítő programjával ezt a hulladékmennyiséget szeretné megelőzni a hazai hulladéklerakókból.

 

2019. március 18.

Elindult a Zöldövezet Egyesület mosható pelenka kölcsönzője!
Magyar anyukák által készített mosható pelenka csomagjainkat azért hoztuk létre, hogy a családok otthon tudják kipróbálni, melyik típus a legmegfelelőbb a kisbaba számára.

 

2019. február 18.

A műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.

 

 

Levél