Gyakori kérdések, félelmek és tévhitek

Mi csak egy kisebb rendezvény vagyunk, az a néhány tucat pohár amit elhasználunk, nem számít.

Minden pohár számít! Ráadásul az Újrapohár akár kisebb céges rendezvények esetében is több száz eldobhatós műanyag poharat vált ki, újra és újra használva.


Drága, és nem térül meg az ára.

A Zöldövezet munkatársai segítenek felmérni a rendezvény illetve a helyszín pohárigényét, hogy optimális mennyiségű poharat használjanak. Az Újrapohár számos más területen is jelentős anyagi megtakarítást jelent: kevesebb hulladékgyűjtőre és zsákra lesz szükség, csökken a takarításra fordított pénz, idő és energia, nem kell annyi poharat hulladékként elszállítani és kezelni.


A mosogatásuk környezetszennyező és rengeteg vizet fogyaszt.

A mosásra fordított víz és energia felhasználás egy pohárra nézve elenyésző ahhoz képest, amennyit az eldobhatós poharak környezeti terhelése (gyártása, majd lerakása vagy elégetése) jelent. Amennyiben a helyszínen nem lehetséges a folyamatos mosogatás, érdemes felkeresni egy ipari mosogatóközpontot. Keresse szakembereinket, hogy megtalálhassuk a legkedvezőbb megoldást!


Csak bonyolítja a dolgot a vendéglátós számára, és a vendégek se akarnak a visszaváltással foglalkozni vagy tokeneket gyűjtögetni.

A visszaváltás rendszere nem bonyolult, göngyöleges pénztárgéppel könnyen megoldható. Az emberek szeretik az újrapoharakat, kedvenc rendezvényük logójával, vagy környezettudatos üzenetekkel ellátva. Ízlésesebb, szebben is néz ki, mint a könnyen összetörő egyszerhasználatos változat. Senki nem szeret bokáig szemétben gázolni egy rendezvényen.

Az Európai Uniós irányelv után megszületett törvényi szabályozás betiltotta az egyszer használatos műanyag poharakat, tehát váltásra mindenképp szükség van. Ahol az üvegpohár nem kivitelezhető a balesetveszély miatt, ott minden szempontból ez a legjobb megoldás.

A tokenes rendszert nem támogatjuk, kizárólag a valódi betétdíjas rendszert, ahol a rendezvény végén mindenki 100%-ban visszakapja a pohár letéti díját. Tapasztalataink szerint így a poharak 80%-a visszakerül a rendszerbe.


További kérdésed van? Keress minket az alábbi elérhetőségeken!

ujrapohar@zoldovezet.info
vagy: Kapcsolat