A hónap önkéntese – december: Robi

Lead kép
önkéntesség a Zöldövezetnél
Lead szöveg
2022 decemberétől minden hónapban kihirdetjük a Hónap Önkéntesét. Ezt a címet első alkalommal Erdei Róbert érdemelte ki. Robi már több mint 3 éve aktívan részt vesz a Zöldövezet életében, oszlopos tagja a rendezvényzöldítő csapatunknak. Decemberben részt vett mindhárom természetvédelmi alkalmunkon, amikor pedig szükség volt rá, segített a cikk írásban is. Az alábbiakban a vele készült mini-interjú olvashatjátok!

 

  1. Milyen szervezeteknél önkénteskedsz? 
    Jó ideje a Zöldövezetnek szentelem minden figyelmemet. 
     
  2. Mióta vagy önkéntes a Zöldövezetnél? 
    2019. augusztusa óta. 
     
  3. Miért szeretsz itt önkénteskedni? 
    Mert gyors és látványos eredménye van a munkámnak, valamint egy olyan csapat részese lehetek, akikkel a legkellemetlenebb feladat is elviselhető. 
     
  4. Milyen szempontok alapján döntöd el, hogy jelentkezel-e egy feladatra? 
    Nem igazán vannak szempontjaim, ha ráérek és alkalmasnak érzem magam, akkor eldőlt a dolog. 
     
  5. Miért fontos számodra az önkéntesség? 
    Mert alapvetően introvertált emberként segít kimozdulni a komfortzónámból, rendszeresen érzékenyít, elgondolkodtat és úgy van lehetőségem izgalmas, új élményeket szerezni, hogy közben hasznos munkát végzek. 
     
  6. Mi volt a kedvenc feladatod? 
    A válogatás volt és valószínűleg a továbbiakban is az lesz. 
     
  7. Melyiket választod: kutya vagy macska?
    Nehéz kérdés, de inkább kutya. 
     
  8. Mi a hobbid? 
    Az írás és remélem előbb vagy utóbb hivatás lesz belőle. 

 

Köszönjük a munkádat!

 

Te is kedvet kaptál? Jelentkezz önkéntes csapatunkba! http://zoldovezet.info/form/jelentkezz-zoldovezet-onkentesne

 

Ez is érdekelhet

Legyél Te is társ a zöldülésben!

Lead kép
Lead szöveg
Mi minden vár téged a Zöldövezet önkéntes csapatában, és miért érdemes csatlakozni hozzánk? Milyen programok megvalósításának lehetsz részese velünk?
Az Önkéntes Szemle 2022. évi 4. számában kollégáink (Domonyik Annamária, Lászlóné Csobay Krisztina, Német Erika) tanulmánya jelent meg: Hogyan lesz egy zöld civil szervezet „Társatok a zöldülésben”? címmel.

Működj zölden velünk!

Lead kép
Lead szöveg
A Zöldövezet Társulás most az irodák felé fordul, itt IS Társatok leszünk a zöldülésben! ;)
Legújabb programunk a Működj zölden!, melynek keretén belül egy motivációs játékra várunk Benneteket kollégáitokkal az irodai mindennapok kizöldítésére, környezettudatos tippekkel, versennyel fűszerezve.

Segéd-kezek a Pál-völgyi-barlangnál, a TerraCycle csapatával

Lead kép
Lead szöveg
A TerraCycle csapatával egy egész napos Segéd-kezek karitatív csapatépítő nappal indult az együttműködésünk. Ahogy biztos sokan tudják (de még nem elegen), a TerraCycle egy másra, mások által már nem felhasználható hulladékok (pl. cigicsikk) újrahasznosításával foglalkozó, 500 főt foglalkoztató nemzetközi cég. Nálunk gyakorlatilag soha nem lehet az együttműködés akadálya egy vállalat tevékenysége, (hiszen valljuk, hogy a környezet, ezáltal mindannyiunk érdeke az, hogy válogatás nélkül, minden lehetőséget megragadjunk a szemléletformálásra). De azért nem tagadhatjuk, hogy extra lendületet adott nekünk az, hogy egy, a miénkhez ennyire hasonló területről érkező csapat bízott meg minket az önkéntes napjuk megszervezésével.