Kövess minket a Facebookon!

Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


ZöldÖvezet a tizedik HVG Állásbörzén

A SYMA Csarnokban február 22-23-án megrendezett börze szervezői fokozott figyelmet fordítanak a zöld szemléletmódra, hiszen általában 9-10000 látogató is megfordul az eseményen: az állásbörze megszokott elemei a szelektív hulladékgyűjtők, melyek helyes használatához segítséget/felvilágosítást ezúttal is zöld hostess adott. A látogatói térben található gyűjtők mellett kihelyezett catering hulladékát immár teljesen szelektáltuk: műanyag tányér/fólia - tetrapack - üveg - PET bontásban távoztak a rendezvény területéről.

A minden évben kétszer megrendezett vásáron nemcsak állásajánlatokat kínáló cégekkel, hanem képzési lehetőségeket bemutató intézményekkel és vállalkozásokkal is találkozhatnak az érdeklődők, illetve számtalan hasznos szakmai program, workshop és tréning segíti a (leendő) munkavállalókat tudásuk felmérésében, és az álláskereséssel kapcsolatos legfontosabb gyakorlatok megismerésében.

2012-ben is folytatódik a HVG Állásbörze nagy sikerű és környezettudatos folytatása, a virtuális börze, melyre az e-reg rendszer segítségével online regisztrálhatsz, illetve adhatod le CV-det. Tavaly ősszel az online börze időtartama alatt 4853 álláspályázat futott át a HVG Állásbörze rendszerén és most is közel 5000, folyamatosan frissülő és bővülő állásajánlat-kínálat vár Téged.

A rendezvény kiállítóit most egészen március 11-ig megtalálhatod a börze honlapján. Klikk!

A weboldalon keresztül: - utólag is jelentkezhetsz a cégek által meghirdetett pozíciókra, - minden fontos információt beszerezhetsz a kiállítókról, tevékenységükről és karrierlehetőségeikről, - az interakció sem marad el: a cégek saját online standján szavazni is tudsz, valamint könnyedén elérheted a vállalat hivatalos Facebook oldalát is. Klikk!