Kövess minket a Facebookon!

Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Önkéntes munka a Zöldövezetnél

Légy Te is Zöldövezet önkéntes!


*­ Ha érdekel a természet-­ és környezetvédelem,
*­ ha gondolkodtál már rajta hány m3 szemetet termel egy rendezvény,
*­ ha segítenél vendéglátósoknak a fenntartható működésben,
*­ ha szeretsz segédkezni másoknak,
*­ ha bírod a gyerekeket,
*­ ha mindened a kertészkedés
*­ vagy csak szeretnél több időt tölteni zöld környezetben,

Akkor csatlakozz csapatunkhoz és VÁLTS ZÖLDRE velünk!


Mi mindenben segíthetsz?


* Honlap szerkesztés - mert a honlapon mindig van mit javítani...
* közösségi média oldalak szerkesztése- mert a sok minden mellett erre sosem jut elég idő :)
* cikk írás - mert ha már ennyi mindent csinálunk jó lenne ha erről a nagy világ is értesülne :)
* hulladék frakcionálás (kukabúvárkodás) - mert ez a világ legkirályabb dolga, valljuk be őszintén :)
* gyermekprogramok/játszóházak vezetése - mert játszani jó! Gyerekekkel még jobb!
* rendezvény előkészületek (kukamosás, pakolás)- mert a fiúk azt mondják, hogy egyedül nem buli :)
* erdők, mezők csinosítása - mert a természetet is óvni kell!
* kertrendezési munkákban - mert kertben dolgozni jó!
* rendezvények szervezése/animálása - mert itt sosem vagyunk elegen :)

Jelentkezni egy pár perces kérdőív kitöltésével tudsz, itt!Szuper önkéntes munkák!

ő6

ő7

ő4

ő5