Kövess minket a Facebookon!

Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Műanyagmentes Jövő - Zöldülő Fesztiválok

Ha fontosnak tartod, hogy az átlagosan sok hulladékot termelő gasztronómiai rendezvények-, illetve különböző vendéglátó egységek milyen módszerekkel indulhatnak el a fenntarthatóság útján, hogyan csökkenthetik ökolábnyomukat innovatív zöld technológiák segítségével, mindenképp látogass el hozzánk!

Továbbá:

  • Ha újságíró/blogger vagy és szívesen beszámolnál zöld témákról az általad vezetett médiumban.
  • Ha hasonló jellegű újításokban gondolkodsz saját rendezvényed- vagy vendéglátó egységed esetében.
  • Ha még a hétvége előtt körbenéznél a Food Truck Rally-n és nincs ellenedre egy gondolatébresztő beszélgetés sem,
tarts velünk!

Akikkel biztosan találkozhatsz az eseményen:

- Varga Judit- igazgató, Felelős Gasztrohős Alapítvány - a fenntartható étkezésért és vendéglátásért
- Kondás Kata – COO, Doremi.Today - PLA termékek
- Vad-Horváth Zoltán – elnök, Magyar Street Food Egyesület - zöldrendezvény-szervező
- Herencsár Milán – programvezető, Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület - rendezvényzöldítés szakértő

A Food Truck Rallyn a Zöld infóponton további információt adunk fesztivál-, vagy rendezvényzöldítési lehetőségekről.

Az esemény díjmentes, de regisztrációhoz kötött! REGISZTRÁLOK

gyűjtés