Kövess minket a Facebookon!

Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Kerékpártúra a Börzsönyben!

Útvonalunk a vadregényes Börzsöny dombjain és a Duna mellett fut. Túravezetőnk a legszebb településeket és természeti látványosságokat érintve kíséri csoportunkat. Hogy a környezetet is védjük, természetesen csak vonattal és biciklivel közlekedünk. A csapat Budapestről indul, de lehet csatlakozni a túra kezdési helyszínén, Diósjenőn is. Kemencéig felfelé tekerünk jól kiépített, gépjárműforgalomtól elzárt úton, nem sietünk, megvárunk mindenkit. A mászás jutalma a gyönyörű táj, a Börzsöny különleges hangulata. A túra betonozott útvonalon fut. Bármilyen kerékpárral teljesíthető, 12 éves kortól. börzsöny

Útvonal
Diósjenő-Kemence-Letkés-Szob-Nagymaros A Börzsöny és Dunakanyar legszebb, biciklivel látogatható részei

Indulás
Június 24. 7:40 Bp., Nyugati pályaudvar főbejárat melletti aluljáró lépcső (keresd az MK logót!) Túra indulás: 9:30 Diósjenő vasútállomás (itt is lehet csatlakozni)

Érkezés
18:54 Nyugati pályaudvar 18:09-es vonattal jövünk vissza Nagymaros-Visegrádról

Jelentkezés
E-mailen a tura<kukac>kerekparosklub.hu címen az alábbi információk megküldésével: név, születési dátum, csatlakozás helye (Budapest, Diósjenő vagy egyéb), honnan hallottál a túráról.

Részvételi díj
Június 20-ig befizetve (átutalva): 2 800 Ft Június 21-től és a helyszínen: 3 500 Ft
MK tagoknak, diákoknak, nyugdíjasoknak 20% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból! A kedvezmény nem összevonható! Alsó korhatár 12 év!

A jelentkezési díj tartalmazza
- a túravezetés díját (elsősegély, túra közbeni bringadoki), - egy pohár frissítőt - jó hangulatot, - emléklapot - szükség esetén kerékpárbérléshez segítséget.
A vonat- és a kerékpárszállítás jegyét mindenki saját magának intézi!

Mindenkit szeretettel várunk!

Kapcsolódó linkek

">Útvonal