Kövess minket a Facebookon!

Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Elindult a Jövő-t-Evő program!

Mert szeretünk enni
Mert szeretünk jó étterembe menni
Mert jó, ha jó a buli
És mindezt holnap is akarjuk!
…Hogy a környezet is mulasson!

A Felelős Gasztrohős és a Zöldövezet Társulás Egyesület összefogásban hívja fel a figyelmet a fenntarthatóbb szórakozás és szórakoztatás jelentőségére. Márciusban induló közös Jövő-t-Evő nevű, a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA-2015-11033-E) által támogatott projektünk keretében szakmai fórumokkal és tanácsadással segítjük a zöldülni kívánó vendéglátóhelyeket és rendezvényszervezőket. A fórumok során meghívott hivatalok, szakértők és a civil szektor szereplőinek segítségével járjuk körbe azokat a fontos kérdéseket, hogy pl. hogyan intézze egy étterem a fenntartható beszerzését, mibe csomagoljon, milyen környezetbarát higiéniás gyakorlatok léteznek, vagy egy rendezvény hogyan kezelheti ésszerűbben hulladékát. Az intézményekkel együtt a jogszabályi környezettel összehangolva mutatunk be jó gyakorlatokat, és keresünk választ nyitott kérdésekre. Részletes, ízes, hatásos és hasznos beszélgetésekre számítunk.

Csatlakozz Te is a programokhoz a Felelős Gasztrohős, vagy a Zöldövezet Társulás facebook oldalan!

Ha pedig biztos akarsz lenni benne, hogy nem maradsz le a projekttel kapcsolatos legfrissebb eseményekről és hasznos információkról, akkor iratkozz fel a Jövő-t-Evő hírlevelére!

egybenlogókjó