Kövess minket a Facebookon!

Országos környezetvédelmi szervezetek valós megoldást keresnek a műanyagszennyezésre - Állásfoglalás a biológiai úton lebomló műanyagokról

lebomloA műanyagszennyezés káros hatásaira reagálva az Európai Unió ún. műanyag stratégiájának célja az egyszer használatos műanyagok csökkentése, a műanyagok újrahasználatának és a műanyaghulladék újrafeldolgozásának növelése. Az irányelv egyik érdekessége, hogy az egyszer használatos műanyagok alatt érti az ún. bioműanyagokat, azaz a növényi alapú és biológiai úton lebomló műanyag termékeket is, továbbá betiltja az oxo-degradábilis (széteső) műanyagok forgalmazását.


Keresni kell a lábnyomát az idei BrandFestival-nak

brand Az idei BrandFestival-on az élmény-faktor a rendezvény programjában és társadalmilag felelős üzleti magatartásában is testet ölt. A tartalomban a cyberbullying, a rendezvény arculatában pedig a zerowaste filozófia kap kitüntetett figyelmet. A BrandFestival a Schibsted Hungary (A Jófogás és a Használtauto.hu kiadója) és a Zöldövezet Társulással együttműködésben kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett. Az október 18-19-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő zero waste márkafesztivál a „Heroes&Stories” alapgondolat mentén elemzi a jövőt.


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Indul a nyár!

ÚjraPohár program:

Beindul a fesztiválkorsó-szezon: A Fesztiválpoharak elsőként a Hegyalja Fesztiválra utaznak (június 25-től 30-ig), ahol újra kérhetitek a kedvenc poharaitokba a hűsítő Borsodi sört! Mezőtúron Újrapoharainkkal találkozhattok, július 23-27-ig a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón.

RePlacc: A ZöldÖvezet legújabb „találmánya” a RePlacc, a már nem használt, hulladékká vált anyagokból készült játszóház. (www.replacc.hu) Új, izgalamas játszótér-elemekkel találkozhattok,ha ellátogattok a Gyerekszigetre június 22-én 23-án, illetve 29-én és 30-án. Hozzátok magatokkal a kistesót is!

Július 3-tól 7-ig a ZöldÖvezet a VOLT-on fesztiválozik! Ismét érkeznek színes szelektív gyűjtőedényeink, kérünk titeket, fesztiválozókat, hogy használjátok majd őket és gyűjtsük együtt szelektíven a hulladékot a VOLT-on! A Humusz Szövetség új projektjének képviseletében felépítjük a Nulla Hulladék Turné standját , ahol sok hasznos információt gyűjthettek a hulladékmegelőző szemléletmódról, izgalmas játékokat próbálhattok ki, javítóműhelyes tippeket is adunk, sőt hulladékból készítünk közösen ékszereket, használati tárgyakat. További információ a Nulla Hulladék Turnéról és a többi megjelenési helyről: www.humusz.hu (A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.) Várunk Benneteket a Civil szigeten!

Találkozzunk minél több helyszínen a nyáron!