Kövess minket a Facebookon!

Rendezvényzöldítő asszisztens munkatársat keresünk

people2A Zöldövezet Társulás Egyesület 2009 óta szervez rendezvényeken környezetbarát hulladékmenedzsmentet, szelektív gyűjtés kialakításával, illetve az Újrapohár hulladékmegelőző program megvalósításával. Ha szeretnél részese lenni ennek a folyamatnak, fontosnak tartod környezetünk védelmét, láttál már rendezvényt a „háttérből is”, már az oviban is kukás autó volt a jeled és persze nem riadsz vissza hétvégi, netán éjszakába nyúló pörgős, fizikai munkáktól sem akkor Te vagy a mi emberünk!


Környezetvédelmi program a vizes vb szurkolói zónáiban

fina A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit: naponta átlagosan 21 ezer fő látogatott el a két szurkolói zónába. A vizes világbajnokság szervezői azonban nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak. - Sajtóközlemény - Bp., 2017. augusztus 23. –


Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Műanyagmentes Jövő - Zöldülő Fesztiválok

műag mentesA Zöldövezet Társulás szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a február 24-én, pénteken, 16:00-kor kezdődő „Műanyagmentes Jövő – Zöldülő Fesztiválok” fórumbeszélgetésére, amely a Millenárison megrendezett Food Truck Rally – gasztroesemény keretei közt kap helyet!


Egyéb tevékenységek

Környezetbarát takarítás szervezése
Igényes rendezvénytakarítás szelektív hulladékgyűjtés és hulladék megelőzés támogatásával, melynek köszönhetően a termelt kommunális hulladék mennyisége csökken, az újrahasznosítható szelektív hulladék akár anyagiakban is megérezhetően magasabbá válik. Zöld takarítóink Egyesületünk elveit vallják, küldetéstudattal végzik munkájukat. A takarítást ahol mód van rá, környezetbarát termékekkel végezzük. Eddigi legsikeresebb rendezvényünkön, egy sport- és családi napon, a látogatók, kiállítók bevonásával és a takarítók segítségével visszagyűjtött hasznos hulladék 90%-ban újrahasznosítható volt!

Közlekedés-szervezés rendezvények részére
Kerékpáros infrastruktúra fejlesztése, tárolók kialakítása, irányítórendszerek telepítése
Tömegközlekedés szervezése
Természetvédelmi szempontú parkoltatás-szervezés

Környezeti kommunikáció
Szemléletformáló BTL-kampányok tervezése és kivitelezése az állami, a civil és a magánszféra részére
Sajtó- és média események szervezése környezeti kampányokhoz kapcsolódóan

Gyermekfoglalkozások
Környezeti nevelési és művészeti programok, ahol a legkisebbek is jól érzik magukat

Szaktanácsadás
Szakmai képviselet biztosítása rendezvényszervezők számára a jogalkotásban és a szakhatóságokkal való együttműködésben
Támogatások felkutatása környezetvédelmi aktivitásokhoz
Szakreferensek biztosítása, akik segítik a rendezvényeket környezetterhelés csökkentési programok kialakításában

takarítók