Kövess minket a Facebookon!

Rendezvényzöldítés velünk

rendezvényzöldBiztosan mindenki vett már részt olyan eseményen, ahol nem a szokványos műanyag pohárból ivott és szelektív hulladékgyűjtőkbe dobhatta a szemetet. Ma már ezek a dolgok szerencsére egyre alapvetőbbé válnak, de vajon belegondol-e a látogató, hogy milyen előkészületek és munkálatok szükségesek ahhoz, hogy egy rendezvényre azt lehessen mondani, „zöld”?


Szárazgyepek fenntartása

gyikocskaMagyarország bővelkedik olyan élőhely típusokban, melyek biodiverzitását kevés emberi beavatkozással és munkával is egyszerűen meg lehetne őrizni. Ilyenek a szárazgyepek is, melyeket az évszázados legeltetések után jelenleg a beerdősülés, így számos faj (köztük olyan endemikus fajok is, melyek csak ezeken a területeken találhatók meg) eltűnése fenyeget.


Műanyagmentes Jövő - Zöldülő Fesztiválok

műag mentesA Zöldövezet Társulás szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a február 24-én, pénteken, 16:00-kor kezdődő „Műanyagmentes Jövő – Zöldülő Fesztiválok” fórumbeszélgetésére, amely a Millenárison megrendezett Food Truck Rally – gasztroesemény keretei közt kap helyet!


3 nyomós érv a mosható pelenkák mellett

borcsiÉvente 100.000 tonna, kb. 1 250 000 m3. Pontosan ennyi kommunális hulladékot termelünk csak eldobható pelenkákból egy év alatt Magyarországon. Ez akkora halom, mint 50 darab 10 emeletes panelház egymás mellett. Pedig van egészségesebb, olcsóbb, környezetkímélő megoldás. A ma kapható, modern, mosható pelenkák ergonomikusak, designosak, és nem utolsó sorban könnyen használhatóak. Kevésbé terhelik a környezetet, a pénztárcát, ráadásul jót tesznek a babák bőrének.


Működő alternatívák a rendezvényzöldítés terén

po 2016. december 18-án vasárnap 10-13 óra között az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen várjuk a sajtó képviselőit, ahol egy forralt bor mellett bemutatjuk hogyan működik a lebomló poharak és csomagolási hulladékok környezetbarát kezelése!


Egyéb tevékenységek

Környezetbarát takarítás szervezése
Igényes rendezvénytakarítás a szelektív hulladékgyűjtés támogatásával, melynek köszönhetően a szelektív-kommunális hulladék arány javul. Eddigi legsikeresebb rendezvényünkön, mely egy mozgásos családi nap volt, a látogatók, kiállítók bevonásával és a takarítók segítségével visszagyűjtött hasznos hulladék 90%-ban újrahasznosítható volt! Partnerünk 2017-ben a Festival Supplier Award díjazott lett!

Közlekedés-szervezés rendezvények részére
Kerékpáros infrastruktúra fejlesztése, tárolók kialakítása, irányítórendszerek telepítése
Tömegközlekedés szervezése
Természetvédelmi szempontú parkoltatás-szervezés

Környezeti kommunikáció
Szemléletformáló BTL-kampányok tervezése és kivitelezése az állami, a civil és a magánszféra részére
Sajtó- és média események szervezése környezeti kampányokhoz kapcsolódóan

Gyermekfoglalkozások
Környezeti nevelési és művészeti programok, ahol a legkisebbek is jól érzik magukat

Szaktanácsadás
Szakmai képviselet biztosítása rendezvényszervezők számára a jogalkotásban és a szakhatóságokkal való együttműködésben
Támogatások felkutatása környezetvédelmi aktivitásokhoz
Szakreferensek biztosítása, akik segítik a rendezvényeket környezetterhelés csökkentési programok kialakításában

takarítók